En fredag på fritids

Fredag innebär fritids hela dagen för f-klass. Vi fortsatte med vårt värdegrundsprojekt och i fredags handlade det om att hålla vad man lovar. I filmerna vi brukar se, Ugglan och kompisproblemet, stoppar vi alltid innan ”lösningen” kommer. Då pratar vi om hur vi hade löst det. Idag provade vi istället att gestalta hur vi hade gjort, se bild nedan. De som ville fick prova. Hur gör vi egentligen om jag lovat en kompis att jag ska leka med den men sen leker jag med någon annan?

På fredagseftermiddagarna när resten av eleverna kommer till fritids siktar vi på att ha lite ”fredagskul”. Ett gäng fick göra smoothie då vi hade massa banan över (som Almö livs så snällt skänker till oss varje vecka, istället för att det slänga) som sedan serverades i matsalen. Efter mellanmålet utlovades det musikquiz!

Hmm, är den för sur eller för söt? Vad häller vi i mer av då?

Stolta smoothie-fixare. Vi övar bl.a. samarbete, läsa recept och praktisk matematik.

Dags att servera smoothien till sina kompisar.

  ”VÄRLDENS GODASTE SMOOTHIE”, sa Hugo, och hans kompisar instämde.

Efter mellanmålet var det dags för musikquiz med vår musikaliska vikarie. Nio olika låtar spelades på gitarr. Vad heter låten och artisten?

Vad hette nu den där låten med Markus och Martinius?        

VI HAR ETT RESULTAT! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *